Υμών

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

‘Yμῶν στην αρχαία ελληνική μας γλώσσα πρόκειται για μία κλιτή μορφή αντωνυμίας και σε νεοελληνική ερμηνεία σημαίνει ‘του εαυτού σας’, ‘δικό σας’. Ανάτριψη στα αρχαία ελληνικά είναι η καταλληλότερη λέξη για να ερμηνεύσει την λατινογενή λέξη massage. Στην Ελλάδα έχουμε μακρά ιστορία στην χρήση της μάλαξης –ανάτριψης για θεραπευτικούς λόγους. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής είχε αναπτύξει μία ολοκληρωμένη θεωρία και διαφορετικές μεθόδους εκτέλεσης της μάλαξης για την καταπολέμηση ασθενειών, μυοσκελετικών προβλημάτων, ενίσχυση του λεμφικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Στο ΥΜΩΝ Anatripsis τιμούμε την ελληνική μας παράδοση και τον κάθε ένα από σας ξεχωριστά. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος δημιουργήθηκε για να σας επιτρέψει να εισέλθετε γρήγορα σε κατάσταση χαλάρωσης και να αφεθείτε στις καταπραϋντικές ιδιότητες της μάλαξης που θα επιλέξετε.

Φιλοσοφία μας είναι, ότι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι για μας και τους γύρω μας, όταν καλλιεργούμε και ενισχύουμε το σωματικό και ψυχικό μας απόθεμα. Έτσι, μπορούμε να ανταποδώσουμε και να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, από το πλεόνασμα και όχι από υστέρημά μας. Το σώμα μας είναι ο ναός μας και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Σας προσκαλούμε να έρθετε με ανοιχτή καρδιά κλείνοντας τα μάτια σε ό,τι σας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Δεχτείτε ένα δώρο αγάπης από τον εαυτό σας, και να είστε σίγουροι ότι θα σας επιστραφεί με τον πιο αναπάντεχο τρόπο!

divider-test-3

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δέσποινα Καραμανλίδου δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της θεραπευτικής μάλαξης εδώ και πολλά χρόνια και έχει πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μασάζ.

Γεννήθηκε το 1981 στην Ορεστιάδα και μεγάλωσε στην Κολωνία της Γερμανίας. Αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με πτυχίο στο Commerce & Marketing και εργάστηκε για κάποια χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις αντίστοιχες του πτυχίου της.

Για την Δέσποινα, όμως, ο επαγγελματικός προορισμός της δεν ήταν προφανής από τα πρώτα βήματά της στον στίβο της ζωής, δεδομένου του ότι πρόκειται για άτομο δημιουργικά ανήσυχο και διερευνητικό ως προς τις εξωγενείς παραστάσεις και εμπειρίες, αλλά παράλληλα ιδιαίτερα ενδοσκοπικό ως προς τις πνευματικές και ψυχικές αναζητήσεις.

Επέστρεψε στη Γερμανία όπου φοίτησε ξανά, αυτήν τη φορά σε ιδιωτική σχολή τεχνικών αρχαίας ελληνικής ανάτριψης και θεραπείας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, μετακόμισε ξανά στην Θεσσαλονίκη όπου εξάσκησε τις τεχνικές της σε διάφορα θεραπευτήρια, ενώ παράλληλα φοιτούσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μασάζ WMF.

Επόμενος σταθμός, η απόκτηση του τριετούς φοίτησης πτυχίου από την Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, το 2020. Με στοχοπροσύλωση και γνώμονα την ουσιαστική φροντίδα, το εν λόγω πτυχίο της προσέφερε γνώση για θεραπεία μέσω βελονισμού, βοτάνων, διατροφής, σποροθεραπείας, χρωματοθεραπείας, καθώς και γνώση πολλών άλλων ωφέλιμων τεχνικών προς την ίαση. Σημαντικότερο όλων, τη βοήθησε να νιώσει-βιώσει αρτιότητα ως άνθρωπος.

Το αέναο ταξίδι της γνώσης συνεχίζεται, καθώς η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που προσφέρει την οδηγεί σε εντελώς καινούριο κύκλο σπουδών. Το 2021 ξεκίνησε την παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων οικογενειακής συστημικής θεραπείας στο ΙΨΚ Θεσσαλονίκης, μια διετή σπουδή που στόχο έχει να συμβάλλει συμπληρωματικά στην καλύτερη κατανόηση των περιστατικών και την παραπομπή τους σε εξειδικευμένους θεραπευτές, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ψυχή, σώμα και συναίσθημα είναι αλληλένδετα, και βάσει αυτής της πεποίθησης προσπαθεί συνεχώς να γεμίζει την φαρέτρα της με γνωστικά εργαλεία που βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τη αίσθηση του «ολονίου» σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

Το 2014, επέλεξε τα Χανιά της Κρήτης ως επαγγελματική έδρα της. Γι’ αυτήν, τα Χανιά αποτελούσαν πάντοτε όνειρο ζωής, καθότι πιστεύει ότι πρόκειται για ευλογημένο τόπο που χαίρει αφθονίας και ποιότητας σε όλα τα αγαθά της φύσης, ενώ παράλληλα της δίνει την δυνατότητα να ασκεί το φυσικό τρόπο ζωής που τόσο αγαπά, έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει καθημερινή άσκηση και ισορροπημένη διατροφή.

Στο κέντρο των Χανίων, στην Πλατεία Ελευθερίας, η Δέσποινα οραματίζεται και σας υποδέχεται σε έναν χώρο που μετουσιώνει πνευματικά και αισθητικά ό,τι πρεσβεύει η στάση της για την ζωή.

Εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη, πιστεύει ακράδαντα ότι ο καλύτερος ιατρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, η τροφή μας είναι το φάρμακο μας, ο σεβασμός για το σώμα και την ψυχή μας είναι σεβασμός για την ίδια τη ζωή!